Draken är tillbaka

 

pms-drakenNi som följt bloggen vet att Karin mått betydligt bättre senaste tiden men idag är Draken tillbaka…

Jag kände det på mig redan i förrgår kväll när något relativt litet blev större och större under tiden vi pratade. Den loopen brukar vara ett säkert tecken på att det är på gång. Igår hade vi inte så mycket kontakt och den kontakt vi hade var kortfattad. Förklaringen är alltid att Karin hade så mycket jobb att det var omöjligt att höras mer. I början minns jag att jag ifrågasatte det med bråk som följd förstås. Jag hade inte förstånd nog att vika ner och hålla med utan blev sårad över att hon inte ville prata. Egentligen berodde det ju bara på att hon ville hålla avstånd när hon mådde dåligt. Idag vet jag bättre och kan väl erkänna att det numer är helt ok att inte höras lika mycket under just de här dagarna, men säg inget om det till Karin…

Idag verkar Draken vara tillbaka. Hon är arg, ledsen och missförstådd. Vi har hunnit bråka lite. Jag vet att hon nu sitter hemma och är inlåst i garderoben (fråga mig inte varför eftersom ingen annan är hemma…). Hon är ledsen och stukad. Alla är dumma och ångesten sliter i henne. Det finns egentligen inget jag kan göra. Jag håller mig på min kant. Skickar ett sms emellanåt med ”Jag älskar dig”. Hon behöver höra det även om hon vill hålla sig för sig själv. Och dessutom är det ju sant.

MEN det som Karin idag känner är ett stort steg tillbaka och att hon mår verkligen dåligt är ingenting mot hur det var. Karins PMDS idag är en viskning mot den gamla. Idag är det faktiskt helt ok att Draken kommer på besök igen. Vi har till och med kunnat skoja lite (bara lite) på telefon om det. Vårt bråk imorse följdes ganska snart av ett Förlåt på sms. Förr kunde vi vara osams i timmar, till och med dagar.

Det jag vill ha sagt är att det går att hantera PMDS. Även om den ibland kommer tillbaka med mer kraft så har vi lärt oss hur den skall hanteras. Jag är idag helt nästan helt lugn i magen när jag känner av hennes humör. Jag vet ju att det försvinner snart igen. Vi har gjort en plan som vi kan följa och allt är egentligen helt lugnt.

Men Karin mår dåligt i sin garderob och det är naturligtvis ledsamt. Just nu hjälper det inte henne att trösta med att det blivit så otroligt mycket bättre. Imorgon är vi tillsammans igen och allt känns bättre.

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1