Hanna 30 år berättar

Hej Karin!

Jag är så tacksam för att du gick ut och uppmärksammade detta, som för många av oss är ett stort problem i vardagen. TACK!

Min historia börjar i gymnasiet, när jag gång på gång bröt ihop för ingenting. Det var min syster som berättade att jag säkert bara hade PMS, det går över fick jag höra. Det gör det också, varje gång mensen kommer så går det över, men dagarna innan är ett helvete. Ibland ett mindre ibland ett större, min tillvaro är inte densamma.

Jag är glad de pmsdagar jag kommer ur sängen. Jag är glad de pmsdagar jag inte är elak mot min man. Jag är glad de pmsdagar livet känns helt ok. De andra pmsdagarna består av, gråt, för allt, speciellt att livet inte är värt att leva. Det är inte värt, för det finns så mycket lidande som jag inte kan göra något åt, det är inte värt för naturen bara förstörs, det är inte värt för att jag är ful och tjock. Det är inte värt… osv. Jag har dock med åren lärt mig leva med denna funktionsnedsättning, jag har också delgett de som är mig närmast hur jag fungerar och idag mår jag ganska bra.

Jag tog tag i mina problem när jag träffade mannen i mitt liv, jag ville verkligen att det skulle fungera. Jag sökte hjälp hos min gynekolog och fick antidepressiva som jag skulle ta de där dagarna när det var som värst. Hon skrev dessutom ut ett recept på en hormonspiral. Den blev min räddning. PMS:n blev lindrigare och jag behöver inte äta antidepressiva piller längre. Numera slipper jag brista ut igråt när jag får fel mat på en restaurang (otroligt pinsamt), jag slipper kasta öl på folk och hamna i bråk (dricker inte när jag har PMS), jag vill inte ta livet av mig samt skär mig inte längre. Har fortfarande dagar jag är ledsen men nu låter jag inte hjärnan lura mig. Jag vet att snart blir jag ”frisk”, jag blir glad när tant röd knackar på dörren och vill ut :)

Kort om min historia, tack igen!

Med vänlig hälsning, Hanna 30 år

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1