Ja det får väl bli en blogg då

Karin2011b.jpg

Jag tvekade in i det längsta om jag skulle vara öppen med min pms eller inte. Att jag någon gång skulle berätta var självklart. Men just nu? Nu när jag fått drömmjobbet  på tv, har massa roliga nya uppdrag och hela mitt liv äntligen flyter på så himla bra. Skulle jag berätta allt det mörka nu? Men så blev det så.

För en månad sen satt jag och grät på Bromma Flygplats. Jag hade precis skällt ut mannen jag älskar mest i hela mitt liv för nått han inte gjort och skrikit på mina barn innan de gick till skolan. Jag var mitt i ett ”pms-skov” och som vanligt var nerverna mer utanpå än inuti. Plötsligt kom Alexandra Pascalidou fram till mig. Det visade sig att vi skulle flyga tillsammans till Malmö för att vara med i en TV-inspelning. Hon undrade såklart var det var med mig. Jag förklarade hulkande att det var ingen fara. Jag är bara knäpp som vanligt en gång i måndaden. Inget att bry sig om. ”Men det här är ju inte klokt. Du borde berätta om det!” var hennes reaktion. Och innan jag visste ordet av hade hon sms:at Malou von Sivers som skulle ha en specialvecka om mens i TV4 nu under hösten.

Ja så idag satt jag där hos Malou och berättade som det var. Att de senaste åtta åren har varit ett helvete. Inte hela tiden men minst en vecka i månaden. Då har jag skrikit, bråkat, tappat livslusten, härjat, förstört relationer, jobb och möbler i extrema utrbrott. PMS. PMDS om man ska vara petnoga. Det där som man inte riktigt vet hur och varför det drabbar vissa kvinnor så hårt. Bara att det gör det och att det påverkar alla. Inte bara kvinnorna.

Idag pratade jag om detta offentligt för första gången. Och reaktionen blev enorm. På bara en timme fick jag tjugo mail och ännu fler kommentarer på Facebook och Twitter. Under dagen har det fullkomligt öst in fler mail och kommentarer. I ett försök att samla mina tankar och alla historier jag fått startade jag nu ikväll denna blogg. Ni får ha tålamod med design och layout och jag vet heller inte riktigt vad som kommer hända här eller vad det kommer bli för en blogg. Men en sak vet jag: vi är många som lider av allvarlig pms och vi måste prata mer om detta och dela våra erfarenheter. Och det tänkte jag vi skulle göra här. Välkomna eller vad man säger.

Foto: Theresia Köhlin

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1