Kvinnor med PMS sökes till forskning

technology

Som jag nämnt tidigare bedrivs det en hel del forskning på PMS i Sveriges just nu. När jag var intervjuades i Efter Tio sa läkaren som var där att ”om några år kommer vi ha jättebra läkemedel mot pms”. Och det kändes ju hoppfullt.

Just nu söker företaget Umecrine Mood, som är en del av Karolinska Institutet, kvinnor över hela Sverige för en studie av läkemedel mot pms/pmds. Såhär skriver de själva om studien:

Utmaningen: Allvarlig PMS (premenstruellt syndrom) och PMDD (premenstruell dysforiskt syndrom) drabbar över 15 % av alla fertila kvinnor1. De drabbade kvinnorna lider av återkommande depressioner, irritabilitet, humörsvängningar och oro, vilket negativt påverkar deras möjlighet att arbeta och leva ett normalt liv. Besvären inträffar veckan före menstruation på grund av effekterna av kroppsegna CNS-aktiva steroider från gulkroppen som påverkar GABA-systemet i hjärnans emotionella centrum.

Umecrine Moods lösning: Umecrine Mood utvecklar läkemedel som hämmar aktiviteten hos de CNS-aktiva steroiderna i hjärnans emotionella centrum.
Den första läkemedelskandidaten är en icke-hormonell GABA-Amodulerande steroidantagonist (GAMSA). Den är avsedd att mildra effekterna av de CNS-aktiva steroider som ansvarar för de negativa premenstruella humörförändringarna hos kvinnor med PMDD.

Är du intresserad av att vara med ska du inte äta något hormonellt preventivmedel. Här kan du anmäla dig och läsa mer. 

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1