PMS och kärleken

Anders har skrivit flera gånger om hur det är att älska någon som har PMS och blir totalt förändrad en gång i månaden. Bla Draken är tillbaka. Och Hur gjorde du Anders.

Det är viktigt att även de som lever med oss med PMS får höra andra historier. Och att vi som har det kan tipsa om hur vi klarat av våra relationer. Den här historien fick jag i somras från Niclas. Jag har mailat och frågat hur det gått efter det och de har börjat med premalex och är mycket hoppfulla //Karin

Hej Karin och Anders

Träffa en barndoms vän i affären en solig december dag förra året, Henriette åhh vilken tjej..

Allt var bara rosa moln det första 5 veckorna men sen hände något som jag aldrig hade kunna föreställa mig. Hon blev en helt annan människa vissa perioder, från att ha varit en super go mysig tjej

med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi börja bråka om allt enkla saker som jag tycker är självklarheter, var för henna helt otänkbara saker?!?!? Efter några månader var mer eller mindre min energi slut.

Jag klarade inte av att ha 2 olika flickvänner. Bestämde mig för att avsluta det hela mot min vilja då jag fortfarande var väldigt kär i henne. Jag kunde inte förstå hur en människa kunde vända sina känslor från den ena dagen till den andra och veckan efter var tillbaka igen. Inte kunna bestämma saker i förväg (ex bestämma en träff med vänner på måndagen för att träffas på lördagen) För hur skulle hon kunna veta vad hon ville gör den lördagen. Eller bryta ut i raseri utbrott och slå och sparka på mig för att i nästa sekund falla ihop och gråta helt okontrollerat. Något var helt galet…

Jag börja söka av nätet efter någon blogg om det fanns någon som hade varit med om något liknande och det var då jag så småningom kom in på PMDS. Alla pusselbitarna föll på plats.

När jag läst i stort sätt allt som fanns att läsa berättar jag detta för henna och ja naturligt vis var jag dum i huvudet. Gjorde en test på en av sidorna som jag hittade var på jag gjorde testet utifrån min synvinkel om hur jag upplevde henne… fick 20/24 möjliga. Det som räddade vårt förhållande var att den näst kommande måndagen var du och Anders på SVT Fråga Dr. och allt jag hade berättat för henna om hur jag upplevde henne och hur hon själv mådde åter berätta du och Anders ordagrant. Henriette var väldigt låg nästkommande vecka innan hon insåg att hon led av PMDS. Hon gjorde samma test med resultatet 23/24 möjliga. Hon hade ingen aning att det var de hon led av utan hon trodde hon var psykiskt sjuk. Nu har det gått 2 månader och vi har skrivit dagbok om hennes dagliga tillstånd. Den 31/7 skall vi träffa hennes gyn dr för att ta första steget till vårt nya liv.’

Jag ville bara tacka er för er roll i vår historia, hade ni inte varit på svt och pratat om detta hade jag förmodligen inte lyckats få henna att förstå.

Niclas

 

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1