Rapport från PMS-förbundets första årsmöte!!

Halloj, här skrivs det historia i realtid. Idag hade PMS-förbundet sitt allra första årsmöte. Nu jäklar kommer det att börja hända saker! Vill ni följa med och framförallt vara med håll koll på PMS-förbundets hemsida eller gå med i vår Facebookgrupp

Vi var nästan 40 personer från hela landet som samlades i Studieförbudet Vuxenskolans lokaler på Södermalm i Stockholm i dag. (Heja Frida som åkte från Hudiksvall och tjejen som kom från Gotland) Vi inledde med att jag och Anders berättade lite om bakgrunden och varför vi bildade förbundet. Att vi för 4 år sen inte vad PMS var och att vi nu fått upp frågan på agendan. Men att det finns så oerhört mycket kvar att göra för att vi som lider av detta ska få hjälp.

Karin Ekberg (Världens finaste och bästa tjej som driver PMDS-forum på Facebook och är dokumentärfilmare) berättade om hur läget ligger idag i Sverige och internationellt och vilka alternativ som finns att tillgå för att lindra PMS och PMDS.

Johanna Krook från Vuxenskolans kansli berättade att hon tänker starta en pilotgrupp för att se om vi kan ta fram webbaserat studiecirkelmaterial som vi kan använda framöver.

Vi valde en ny styrelse med ny ordförande Cecilia Dolk (välkommen!). Hon är en van ordförande med föreningserfarenhet från både Sverock och Geek Girls Meetup mm

Vi spånade loss en massa om vad vi vill göra framöver. Och det finns verkligen många bra idéer!!! Återkommer om det.

Mötet avslutades med att retorikern Elaine Eksvärd gav oss en lektion i hur man kan prata om PMS och hantera folks reaktioner på ett bra sätt.

Vill du som läser det här vara med på nästa möte? Stötta vårt jobb? Bli medlem! (på hemsidan hittar ni all ifo) Alla vi som jobbar med förbundet gör det helt ideellt. Alla pengar går till att förbättra villkoren för alla oss med PMS och PMDS. Vi vill tex skapa en riktigt bra och informativ hemsida och förhoppningsvis kunna göra en inspirationsdag full med föreläsningar om PMS/PMDS för oss alla i vår.

Kram!

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1