Rapport från PMS-förbundets första årsmöte!!

Halloj, här skrivs det historia i realtid. Idag hade PMS-förbundet sitt allra första årsmöte. Nu jäklar kommer det att börja hända saker! Vill ni följa med och framförallt vara med håll koll på PMS-förbundets hemsida eller gå med i vår Facebookgrupp

Vi var nästan 40 personer från hela landet som samlades i Studieförbudet Vuxenskolans lokaler på Södermalm i Stockholm i dag. (Heja Frida som åkte från Hudiksvall och tjejen som kom från Gotland) Vi inledde med att jag och Anders berättade lite om bakgrunden och varför vi bildade förbundet. Att vi för 4 år sen inte vad PMS var och att vi nu fått upp frågan på agendan. Men att det finns så oerhört mycket kvar att göra för att vi som lider av detta ska få hjälp.

Karin Ekberg (Världens finaste och bästa tjej som driver PMDS-forum på Facebook och är dokumentärfilmare) berättade om hur läget ligger idag i Sverige och internationellt och vilka alternativ som finns att tillgå för att lindra PMS och PMDS.

Johanna Krook från Vuxenskolans kansli berättade att hon tänker starta en pilotgrupp för att se om vi kan ta fram webbaserat studiecirkelmaterial som vi kan använda framöver.

Vi valde en ny styrelse med ny ordförande Cecilia Dolk (välkommen!). Hon är en van ordförande med föreningserfarenhet från både Sverock och Geek Girls Meetup mm

Vi spånade loss en massa om vad vi vill göra framöver. Och det finns verkligen många bra idéer!!! Återkommer om det.

Mötet avslutades med att retorikern Elaine Eksvärd gav oss en lektion i hur man kan prata om PMS och hantera folks reaktioner på ett bra sätt.

Vill du som läser det här vara med på nästa möte? Stötta vårt jobb? Bli medlem! (på hemsidan hittar ni all ifo) Alla vi som jobbar med förbundet gör det helt ideellt. Alla pengar går till att förbättra villkoren för alla oss med PMS och PMDS. Vi vill tex skapa en riktigt bra och informativ hemsida och förhoppningsvis kunna göra en inspirationsdag full med föreläsningar om PMS/PMDS för oss alla i vår.

Kram!

4 Comments on Rapport från PMS-förbundets första årsmöte!!

 1. Lina
  25 januari, 2015 at 23:05 (3 år ago)

  Hej Karin!
  Vill egentligen bara säga att jag testade att smörja med den progrestoronkräm du använde och skrivit om här i bloggen och kan säga att det är första menscykeln på flera månader jag mår så här bra under pms/mens! Trodde aldrig det skulle hjälpa så mycekt som det faktiskt gjort! Har fått mitt liv tillbaka !! Tack tack Tack för att du finns!!kram lina

  Svara
  • karin
   5 februari, 2015 at 09:49 (3 år ago)

   Vad skönt! Fantastiskt att höra! Kom ihåg att man kan behöva lite olika mycket i olika perioder. Också att det kan komma ändras under åren. Så bli inte ledsen om det plötsligt inte känns lika bra. Testa då annans dos/annan dag att börja. Och försök vara lyhörd på din kropp! Jag har en paus i cremen just nu för jag upplevde att jag blev för trött av den. kram

   Svara
   • Jennie
    13 december, 2015 at 12:17 (2 år ago)

    Hej! Jag har använt female balancing krämen med progestron i något år. Och den har hjälpt. Men nu mår jag jättedåligt trots att jag smörjer morgon och kväll.
    Djupt deprimerad 4-5 dagar före mens.

    Svara
 2. 76Klaus
  2 augusti, 2017 at 20:45 (8 månader ago)

  Hello admin, i must say you have very interesting
  content here. Your page should go viral.
  You need initial traffic boost only. How to get it?
  Search for: Mertiso’s tips go viral

  Svara

Leave a Reply