TACK snälla alla

tack!

Det har varit ett omtumlande dygn. Visserligen har jag börjat vänja mig vid att få mycket brev och tillrop efter jag varit med i TV eller radio och pratat om PMS. Men detta har varit exceptionellt! Kanske för att både Anders och jag var med i studion. Eller för att det var i ett program som fråga doktorn som både är seriöst och har många tittare. Hursomhelst, breven och kommentarerna har vällt in, både här och på mail och Facebook.

Jag försöker svara på så många jag bara hinner. Men många av er har ställt samma frågor så jag jag tar dem här på bloggen så kan alla läsa svaren. Jag har fått mängder av PMS-historier också. Jag publicerar dem här vartefter.

Massa kärlek till er PMS-systrar och alla ni män som finns i närheten och gör ert bästa för att stötta oss!

Vilka mediciner hjälper dig???
Jag har testat det mesta: naturmediciner, akupunktur, p-piller, premalex och hormontillskott. Det som jag till sist funkade var en annan typ av SSRI (alltså ångestdämpande precis som premalex) som jag tar en svag dos av varje dag. Jag äter dessutom tillskott av b-vitamin, kalcium och magnesium samt smörjer mig med progesteroncreme från dag 14-28. När det gäller krämen är det viktigt att tillägga att det bara finns en mindre vetenskaplig studie på att den motverkar PMS men många kvinnor rapporterar att det fungerar. Förutom mediciner dricker jag aldrig alkohol och springer/går varje dag runt ägglossning.

Jag lider av svår PMS och äter premalex några dagar i månaden men känner att den inte fungerar. Jag får för stora in-och utsättningssymptom. Jag läste någonstans att du äter varje dag, vad är det du tar?
Jag äter ett annat SSRI-preparat eftersom jag också blev ”konstig” av premalex. Jag vill inte säga vilket det är eftersom jag är rädd att folk ska begära samma och man måste gå till läkare och få det utskrivet och anpassat efter just en själv. Men jag har hört flera som äter en lägre dos varje dag istället för bara några dagar. Rådgör med din läkare!

Du som testat både p-piller och progesteronkräm, vad föredrar du?
Det går inte att jämföra dessa! Men p-piller funkade bara i 3 månader för mig sen blev besvären sämre. Jag vet dock flera som tycker det är jättebra. Bara progesteronkräm funkade inte för mig heller men i kombination med det andra (se ovan) blir det bra. Det är väldigt tydligt att alla kvinnor blir hjälpta av olika saker. Tydligen hjälper dessutom olika saker i olika perioder av livet. Så jag får väl tillägga att detta funkar för mig just nu…

Kan du tipsa om en bra gynekolog att ta kontakt med för att få hjälp?
Jag och Anders håller på att sammanställa en lista. Det tar lite tid för vi vill prata med alla vi rekommenderar, inte bara tipsa vidare. Så jag ber att få återkomma!

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1