Varför förstod jag inte?

Det fullkomligt väller in mail med era historier. Jag är så oerhört tacksam för att ni vill dela med er! Jag kommer publicera alla era berättelser här men en i taget så ni andra hinner läsa och fundera. Glöm inte att kommentera/peppa/stötta/och diskutera i kommentarsfälten <3

—————–

Hej Karin!

Som ett sammanträffande bokade jag en läkartid dagen innan du dök upp hos Malou. Hade då just bestämt mig för att det får räcka nu. I över tio år har jag trott att jag tillhör de psykiskt instabila. De svaga som inte kan behärska sig och totalt saknar impulskontroll. Jag har skämts över detta, men tröstat mig med att det sker bara ibland…det vill säga ungefär en gång varje månad!!

Hur kan jag då inte ha sett sambandet mellan dessa månatliga härdsmältor och min menstruationscykel?? Nu känns det nästan pinsamt uppenbart. Men varje gång jag går in i en ny destruktiv period så hinner jag trots denna medvetenhet drabbas av tvivel och börjar varje gång undra om det ändå inte är så att min sambo är ett svin. Att han egentligen är den värsta människan någon kan leva med. Att han förstör mitt liv genom att trigga mig till att kasta en tallrik rakt genom rummet, eller får mig att ligga ihopkrupen i sängen och gråta tills kudden drunknar. Om inte hela världen konspirerar mot mig och är allmänt sjuka i huvudet och fullständigt inkompetent. Eller om jag kanske trots allt drabbats av den där depressionen jag funderat över så många gånger förr.

Sen kommer befrielsen…exakt i samma sekund som mensen kommer så får jag som ett rosa skimmer över hela mig. Jag inser att jag har den finaste mannen i världen och den bästa dottern. Jag börjar småtralla för mig själv och tycker att livet är allmänt lättsamt och skönt. För den som sett mig dagen innan så skulle diagnosen multipla personligheter eller schizofreni ligga nära till hands.

Nu får det som sagt räcka. Jag har läst på allt jag kan om olika behandlingar, och kommer kräva att få medicinera bort det värsta med någon typ av SSRI preparat. Helst skulle jag vilja käka testosteron i stora mängder och slippa mensen och ägglossningen helt och hållet, men det känns så trist med skäggväxt och basröst som biverkan :) skämt åsido. Tack för att du satte ljuset på så många kvinnors mörka hemlighet. Du är väldigt modig som gör det här och jag förstår precis din skam och det obekväma med att bli ”hon som snackar pms” i tv. Men det är ju som sagt våra liv det handlar om, och de som ska vara nära oss.

Det var min historia, som jag tyvärr inte kommer skriva under med mitt namn eftersom jag fortfarande står kvar med ena benet i skamvrån och inte har berättat om detta för någon människa tidigare.

// Jane Doe

Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in /storage/content/91/127591/livetmedpms.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 1